Afgelast: Boss Tenors: de muziek van Sonny Stitt en Gene Ammons

5 december 2021 @ 15:00 - 17:00 -

Simon Rigter en Boris van der lek spelen de muziek van twee van de allergrootste tenorsaxofonisten uit de jaren ’60. Met Cas Jiskoot, Sander Smeets en Vincent Koning.

Afgelast: Boss Tenors: de muziek van Sonny Stitt en Gene Ammons

Wanneer

5 december 2021    
15:00 - 17:00

Waar

De Zwarte Silo
Zuiderzeestraat 2, Deventer, 7411 MC

Helaas hebben wij dit concert moeten afgelasten door de maatregelen vanuit de overheid.

Het is het jaar 1961, het hoogtepunt van de jazz in America. Onder andere Miles Davis, John Coltrane en Oliver Nelson hebben net daarvoor albums uitgebracht die in de jazzwereld insloegen als een bom en de jazz een nieuwe richting gaven.

In dat jaar brachten twee van de grootste tenorsaxofonisten uit die tijd een gezamenlijk album uit: ‘Boss Tenors’ van Sonny Stitt en Gene Ammons. Een album dat wars van de nieuwe ontwikkelingen met één been in de bluestraditie stond en het ‘bebop’ geluid liet horen dat na de oorlog door mannen als Charly Parker en Dizzy Gillespie werd geïntroduceerd.

Op zondag 5 december komen niet de minste twee Nederlandse tenorsaxofonisten naar Cantaloupe Jazzclub om deze muziek te laten horen en om de battle met elkaar aan te gaan, net als Stitt en Ammons deden in 1961.

Bezetting:

  • Boris van der Lek, Simon Rigter – tenorsaxofoon
  • Vincent Koning – gitaar
  • Cas Jiskoot – bas
  • Sander Smeets – drums

Aanvang: 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur.

Kaartverkoop

Wij vinden het belangrijk dat de muzikanten een fatsoelijke beloning krijgen voor hun prestatie. Daarom vragen we aan het publiek een bescheiden bijdrage van €5,00. Je kunt de entree bij de deur met de PIN betalen of online via de volgende link:

Koop hier je kaarten